We gaan het weer doen!

Gepubliceerd op 12 april 2018 om 20:12

En daar rijd ik dan weer. Met m’n autootje naar weer een nieuwe uitdaging. Ik ga het weer proberen. Nee, het gaat lukken deze keer! M’n hele leven, vanaf een jaar of 16 ben ik al aan het “lijnen”. Resultaat? Met m’n 56 jaar, 1.62 lengte ben ik nu 80 kilo schoon aan de haak. Niet op m’n zwaarst, dat was 85 kilo, maar ik zit er weer dichtbij.

 

Een week of 4 geleden was ik nog 76 kilo. Net 6 kilo afgevallen met kant en klaar producten.
’t Werkt goed, zoals zoveel diëten maar ik kreeg de knop niet om. Geen aardappelen, pasta, fruit, suikers, ik kon het niet volhouden. Dus weer mislukt!!
Maar nu, nu ik in de auto zit richting weer een afvalkliniek weet ik het zeker (denk ik). Het gaat gebeuren. Naar de 70 kilo of minder en dan stoppen met roken.
Natuurlijk kan ik de kliniek niet in 1 keer vinden omdat ik een verkeerd nummer heb onthouden en rijd er, zonder dat ik het weet, voorbij.
Maar precies om kwart over 1 sta ik voor de deur.
Ik moet even wachten en hoor in de spreekkamer het einde van een gesprek met een andere ‘afvalster”.
De deur gaat open en er komen 2 dames uit. Dag, tot volgende week, komt goed, iedereen heeft wel eens een mindere week.
Zo, denk ik, gelukkig ben ik niet de enige die af en toe in een dip zit.
Ik word hartelijk welkom geheten door mijn consulente en ga de spreekkamer in.
Toch een beetje onwennig weer! Ik hoor mezelf zeggen, wat een super tafel heb je staan zeg, die wil ik ook wel!
Ze lacht en vertelt waar ze hem vandaan heeft. Ik was op slag verliefd was toen ik ‘m zag, zegt ze.
Gelukkig, het ijs is gebroken, we hebben dezelfde smaak. Das alvast meegenomen.
Ik ga zitten en ze biedt me iets te drinken aan. Doe maar water, zeg ik (alsof ik altijd water drink, haha). Ze legt uit wat het dieet inhoudt. Nee, het is geen dieet maar een gezonde manier van eten waar je bijna alles mag.
Ik vertel haar dat ik 13 jaar geleden dit ook heb gedaan en dat het toen super ging totdat mijn moeder overleed. Toen was de knop om, de verkeerde kant zal ik maar zeggen. Alles wat slecht, zoet, pittig en verkeerd was ging m’n mond in. Kon me allemaal niets meer schelen! Maar daarover een andere keer.
Vandaag begin ik weer vol goede moed. Ik mag op de weegschaal, joepie!
En zoals mijn eigen weegschaal al aangaf, 80 kilo. Ze heeft er een kilo afgehaald voor m’n kleding. Helaas klopt m’n eigen weegschaal dus. En anders m’n spiegel wel.
We nemen alles door, vetpercentage, vocht, spieren etc. etc.
We nemen alles door wat wel en niet mag. Dat valt niet tegen! Ik mag ook cappuccino, alleen niet de senseo maar eigen gemaakte met magere melk. Helaas geen aardappelen maar wel volkoren pasta, rijst etc. En fruit gelukkig ook.
Na 3 kwartier ga ik met m’n nieuw ‘dieet’ en natuurlijk wat pillen, spuitolie voor m’n vlees en iets voor de stoelgang voor de zekerheid want dat is al m’n hele leven een probleem.
Nog even wat boodschappen doen, vanavond lekker Surinaamse bami, m’n senseo en morgen ga ik beginnen! Oh ja, heb ook nog een zak popcorn gehaald voor vanavond, nu mag het nog!
En morgen, ja morgen gaat het gebeuren, de first day of de rest of my life, gezond eten en afvallen.
Ik vertel nog even niet wat ik ga doen, nog even geen reclame. Eerst maar even kijken of het me bevalt. Duim maar voor me.

 


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.